miercuri, 29 aprilie 2009

RASPUTIN


i se mai spunea si "Calugarul Nebun" sau "Calugarul Negru"? Exista mai multe puncte de vedere in ceea ce priveste activitatea lui Rasputin, unii numindu-l staret, altii pustnic sau vindecator/vraci.

Grigori si-a pierdut in copilarie atat sora cat si fratele? Despre sora, Maria, se afirma ca s-a inecat intr-un rau in timp ce fratele, Dmitri, a murit de pneumonie la scurt timp dupa ce a fost salvat dintr-un iaz.

prima dovada a puterilor speciale pe care se presupune ca le avea Rasputin a fost identificarea autorului furtului unor cai apartinand tatalui sau?

dupa ce bolsevicii au preluat puterea in Rusia fiica lui Rasputin, Maria, impreuna cu sotul ei (Boris Soloviev) s-au refugiat in Bucuresti? Aici ea a lucrat pentru o perioada ca dansatoare de cabaret insa familia a emigrat din nou, de data aceasta in Paris.

primul contact al lui Rasputin cu familia regala ruseasca a avut loc in 1905? Atunci, ingrijorata de starea de sanatate a fiului ei (printul Alexei suferea de hemofilie, boala care afecteaza coagularea sangelui si in urma careia pot aparea hemoragii fatale uneori), tarina Alexandra a decis sa apeleze la Rasputin, cunoscut vindecator in Sankt Petersburg pe atunci.

exista numeroase legende privind modul cum calugarul il ajuta pe Alexei sa se simta mai bine? Unele afirma ca Rasputin folosea hipnoza, altii utiliza lipitori (desi acestea secreta la randul lor un anticoagulant) in timp ce majoritatea, inclusiv familia regala, credea ca Rasputin reusea sa ii amelioreze starea de sanatate lui Alexei prin rugaciuni si forta divina.

se presupune ca Rasputin le-a sedus atat pe Tarina Alexandra cat si pe cele 4 fiice ale ei, marile ducese Anastasia, Olga, Tatiana si Maria? Acesta le vizita in camera lor pe cele 4 fete iar ele ii scriau numindu-l "dragul, scumpul, unicul meu prieten" (Anastasia).

dupa ce mai multe desene pornografice infatisandu-l pe Rasputin impreuna cu tarina Alexandra, cele patru fiice si confidenta tarinei in ipostaze sexuale au inceput sa circule in Rusia, Rasputin a fost fortat sa plece intr-un pelerinaj in Palestina?

desi relatiile lui cu familia imperiala rusa erau foarte apropiate, Rasputin a avut mai multe conflicte cu guvernantele familei? Mai intai Sofia Ivanovna l-a acuzat pe Rasputin ca face parte din secta crestina Khlysty (interzisa atunci; se afirma ca manifestarile lor religioase se sfarseau cu orgii sexuale) iar ulterior Maria Ivanovna l-a acuzat pe Rasputin ca ar fi violat-o. Tarul si tarina au fost de partea calugarului iar cele doua guvernante au fost demise.

in jurul varstei de 18 ani, Rasputin a petrecut 3 luni intr-o manastire ca pedeapsa pentru furt? Aceasta perioada precum si cea petrecuta alaturi de cel care avea sa ii devina model in viata, un pustnic pe nume Makariy care locuia intr-o coliba in apropierea manastirii, i-au influentat puternic viata si l-au indreptat pe tanarul Grigori catre partea spirituala.

una dintre cele mai importante credinte si invataturi ale lui Rasputin catre adeptii lui era aceea ca omul trebuie sa pacatuiasca pentru a ajunge sa obtina harul divin? Formele de manifestare ale acesti credinte (consumul excesiv de alcool, promiscuitate sexuala etc) i-au atras lui Rasputin suficiente critici din partea clericilor Bisericii Otodoxe Ruse.

conform marturiei general acceptate a principalului asasin al lui Rasputin, acesta nu a murit decat dupa ce a fost aruncat in apa inecata a unui rau desi inainte de aceasta el fusese, in ordine, otravit, impuscat de 4 ori si batut crunt? Printul Yusupov, liderul grupari care a planificat si a pus in practica uciderea lui Rasputin, era reprezentantul uneia dintre cele mai bogate si influente familii de nobili din Imperiul Tarist al acelor vremuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu