duminică, 4 octombrie 2009


Legendarul maestru de ceremonii hip-hop Ice-T, pe numele sau adevarat Tracy Marrow, s-a nascut pe data de 16 februarue 1958 in orasul Newark, New Jersey.

S-a mutat apoi la Los Angeles, cand avea doispezece ani, pentru a locui cu matusa din partea tatalui, dupa moartea acestuia. Mama murise cu trei ani inainte. In Los Angeles a locuit in sudul orasului, in districtul Crenshaw, numit si South Central.

S-a implicat in viata de strada si a intrat in banda West Side Rollin 30s Original Harlem Crips.
In 1979, Marrow se inroleaza in armata dupa ce renunta la liceu, dar renunta dupa patru ani, motivand ca vrea sa asculte doar de el, nu de un alt lider.

La intoarcerea in South Central intentioneaza sa se lanseze in hip-hop, dar inainte de aceasta "activeaza" in lumea interlopa ca hot de bijuterii si proxent (numele sau de scena Ice T este un omagiu adus faimosului interlop Iceberg Slim) Dupa un accident de masina in anul 1985 s-a dedicat total muzicii.

Ca muzician, Ice-T a jucat un rol important in crearea subgenului „gangsta rap” al muzicii hup-hop si a devenit foarte cunoscut pe Coasta de Vest, desi originile lui erau de pe cealalta coasta, de Est, din New York.

Compozitiile sale au devenit cunoscute pentru mesajele politice, cum ar fi rasismul, tema abordata de formatia Public Enemy. Cel mai faimos cantec al lui, "Cop Killer" (Ucigas de politisti) i-a adus despartirea de casa de discuri, Sire/Warner Bros, de catre oponentii sai conservatori, cum ar fi actorul Charlton Heston.

Dand dovada de carisma, a avut succes si in cariera de actor. In ciuda deselor dispute avute cu politia, a jucat rolul detectivului Odafin Tutuola in serialul „Law & Order: Special Victims Unit” in 1999.
Ice-T locuieste in preyent in North Bergen, statul New Jersey, impreuna cu sotia lui, Nicole Austin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu