joi, 27 august 2009

INGERII







Am participat acum ceva timp la un seminar despre ingeri si acolo le-am zis: Vreau sa fac dragoste cu un inger!
Ok, a fost raspunsul lor, dupa un moment de stupoare, …dar el vrea?:) …Adica…ce te face sa crezi ca ingerii fac dragoste?
Nu stiu…eu cred ca fac!

Noi suntem obisnuiti sa gandim ca ingerii sunt niste fiinte pure (ceea ce este perfect adevarat), iar in aceasta puritate nu ar incapea sexul. Religia crestina ne-a invatat ca sexul e ceva murdar, sau cel putin, tine de carnal, este opus spiritualului. Alte religii, care ne redau libertatea, considera, din contra, sexul ca fiind o cale importanta de elevare spirituala…Nu am intalnit insa pana acum nicaieri ideea ca ingerii ar face dragoste…

Bine, circula in Europa Evului mediu doctrina mistica a sucubilor si a incubilor, spirite masculine si feminine (gen Zburatorul), dar acestia erau niste demoni malefici care provocau fantezii erotice distructive, astfel incat victimele se trezeau epuizate fizic si psihic dupa o intalnire cu „vizitatorul”, si de cele mai multe ori sfarseau prin a muri. Toate tratatele despre vrajitorie scrise in Evul Mediu amintesc despre astfel de cazuri de „victime”, barbati si femei, care erau chinuite de demonii pasiunii erotice (pentru mai multe amanunte vezi Ioan Petru Culianu, Eros si magie in Renastere).

Alte entitati malefice bantuiau corpurile si sufletele inlantuite, in secolul al 19-lea si inceputul secolului al 20-lea, cand, in majoritatea tarilor Europei a avut loc celebra cruciada impotriva onaniei, in care masturbarea era vazuta ca fiind sursa tuturor maladiilor si era asociata cu boala psihica (o cuprinzatoare descriere a acestei problematici o gasim in Anormalii de Michel Foucault). Reminiscente ale acestei mentalitati, intr-o forma mai „soft” o intalnim si in ziua de azi, inclusiv la noi in tara, la anumite categorii de persoane!

Cert este ca victimele unor astfel de demoni chiar sufereau chinuri fizice si psihice. Era oare convingerea lor, cultivata de altii, ca sexul e murdar si distruge spiritul, strigatul constiintei vinovate si urletul de fiara al pasiunii incatusate? Era oare victima tot una cu agresorul, dar la un alt nivel?

Raspunsul la aceasta intrebare il putem gasi intorcandu-ne privirea asupra ingerilor. Astfel, Drunvalo spune ca „ingerii cu care esti conectat sunt tu literalmente, pe alt nivel de existenta. Ei nu sunt “altceva” sau “altcineva” separat de tine. Ingerii sunt cine suntem noi.” Pentru Drunvalo, ingerii fac parte din ceea ce multe traditii spirituale considera a fi Sinele Superior. Noi existam pe multe alte nivele fizice de viata, spune el, iar aspectele Sinelui la aceste nivele sunt denumite, colectiv, Sinele nostru Superior. Din aceasta perspectiva, Sinele nostru Superior are un Sine Superior, si asa mai departe, ajungand intr-un lant in final la Dumnezeu.

Asadar, ce reprezinta tot ce am scris pana acum? O plonjare in adancuri pentru a zbura spre inaltimi!

Spre locul unde o imbratisare de inger te duce direct la Dumnezeu si te inspira sa fii tu insuti un inger. Este de ajuns sa simti o singura data iubirea unui inger, pentru ca apoi s-o cauti toata viata. Vei fi in stare sa faci lucruri la care nici nu te-ai fi gandit, sa schimbi viata ta din temelii, sa fii iubire si vibratie inalta si sa devii tu insuti un inger pentru a te putea uni cu el.
Pe de alta parte, Inger nu inseamna persoana aceea blonda , ochii albastrii , cu aripi si aureola. Un Inger poate fi si un om , simplu, chiar si cu defecte, dar face face bine altui om , prin prezenta sa, prin sfaturile pe care i le da celuilalt, prin dragostea pe care i-o poarta…Eu una , am o astfel de persoana in viata mea, si pentru ea as da totul , si nu e iubitul cum s-ar gandii multi, e fratele meu , care mi-a salvat odata viata si mereu a avut grija de mine. Bine asta a fost ca o mica paranteza a ceea ce am scris mai sus e cu totul altceva…Oricum fiecare persoana va interpreta in alt mod pentru ca fiecare persoana are alta mentalitate , alta personalitate , alte cunostinte.

Faceti dragoste cu ingerii … sau lasati-i pe ei sa faca dragoste cu voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu